Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Αντίδραση του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στην προοπτική εγκατάστασης προσφύγων εντός των ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 10/21/2019 - 08:50

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενημέρωσε την Πέμπτη 17/10/2019 τους βουλευτές της ΝΔ και μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο προσφύγων.

Στο σχέδιο του υπουργείου, προβλέπεται η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσφύγων και σε βιομηχανικές περιοχές της χώρας. Όπως έγινε γνωστό, 10.000 άτομα πρόκειται να φιλοξενηθούν σε βιομηχανικές ζώνες, ανά την ηπειρωτική επικράτεια καθώς εκεί υπάρχουν υποδομές για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρικό ρεύμα. Σε αυτές τις περιοχές σχεδιάζεται να δημιουργηθούν ειδικές εγκαταστάσεις - σύγχρονα τολ εντός των οποίων θα μείνουν οι πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι, κάτι παρόμοιο είχε επιχειρηθεί να γίνει στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, αλλά συνάντησε ισχυρό μέτωπο αντίδρασης από τους φορείς των επιχειρήσεων και κυρίως απο τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, που απέστειλε επιστολή στους προέδρους των άλλων συνδέσμων ΒΙΠΕ. 

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι, είναι αδιανόητο από κάθε άποψη, το να σκεφτεί κανείς ότι μπορούν να φιλοξενηθούν μέσα σε Βιομηχανικές Περιοχές, πρόσφυγες.

Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία, αφενός προσκρούει στη συνταγματική και νομοθετική απαγόρευση οικιστικών χρήσεων εντός ΒΙ.ΠΕ., αφετέρου εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος, από την συνύπαρξη φορτηγών και άλλων βαρέων μηχανημάτων με πολίτες μη εξοικειωμένους σε αυτήν την συνύπαρξη, ιδίως νεαρές ηλικίες.

Σε πρακτικό επίπεδο το περιβάλλον για κατοίκηση εντός ΒΙ.ΠΕ. δεν προσφέρεται λόγω της ρύπανσης σε αέρα και έδαφος, ενώ παράλληλα η κατοίκηση δημιουργεί συνθήκες μη συμβατές για την πιστοποίηση εταιρειών παραγωγής τροφίμων, φαρμάκων κ.λπ.

Νομοθετικά:

1. Οι ΒΙ.ΠΕ. ΔΕΝ είναι δημόσιες εκτάσεις και απαιτείται η έγκριση των ιδιοκτητών.

2.  Απαγορεύεται η χρήση χώρων πρασίνου κοινόχρηστων και κοινόκτητων για ασύμβατες προς την νομοθεσία χρήσεις (π.χ. κατοίκηση κ.λπ.).

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα