Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Βγαίνουν πάλι από το συρτάρι, οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας - ΒΙΠΕ - Αεροδρόμιο Αράξου

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 02/10/2019 - 19:05

Μελέτες ετοιμάζει η ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την σύνδεση της Πάτρας με την Βιομηχανική της περιοχή (ΒΙΠΕ) αλλά και το Αεροδρόμιο του Άραξου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των τοπικών φορέων. Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ το 2007 είχε γίνει προσπάθεια να τύχει χρηματοδότησης η μελέτη στο πλαίσιο της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαματά αλλά λόγω μη επιλεξιμότητας έμεινε στα συρτάτια.

Τώρα ετοιμάζονται τεύχη δημοπράτησης των μελετών οι οποίες θα έρθουν να συνδέσουν την κύρια γραμμή με τη ΒΙΠΕ της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο έχουμε και τη σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Άραξου. Είχε γίνει πριν μία δεκαετία απόπειρα διενέργειας μελετών μέσω ΕΣΠΑ χωρίς επιτυχία.

Η προσπάθεια που θα γίνει είναι να υπάρξει δυνατότητα επιλεξιμότητας της δαπάνης από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και πάλι μέσω ΕΣΠΑ αλλά με την αίρεση να δώσει το πράσινο φως ο ΟΣΕ για να θεωρηθεί απαραίτητη η εκπόνηση των μελετών προς ωρίμανσης του αντίστοιχου έργου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ

Κατόπιν της συνεργασίας και του εν γένει συντονισμού με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2018-2022 του Ο.Σ.Ε. που ήδη εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Οργανισμός ξεκινά άμεσα τη διαδικασία εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για την υλοποίηση της διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων από την πόλη της Πάτρας, αφ’ ενός με τη διασύνδεσή της με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Στόχος είναι με την συνδυασμένη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων και αφ’ ετέρου με τη διασύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου με στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνή επίπεδο, ώστε να καταστεί η πόλη της Πάτρας κέντρο επιχειρηματικότητας και σημαίνον κόμβος συνδυασμένων μεταφορών στην Δυτική Ελλάδα, αυξάνοντας το ΑΕΠ αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κατέστη σαφές ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει όπου απαιτηθεί για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕ.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα