Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Χαρίτσης: Αισιοδοξία, αλλά όχι αεροβασία και ανευθυνότητες

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 07/10/2018 - 22:01

Θετικές προοπτικές για την οικονομία, αλλά και μηνύματα προς την αγορά κα επιφύλαξε κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα για την εξωστρέφεια ο Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του 6ου αναπτυξιακού συνεδρίου της εφημερίδας "Πελοπόννησος".
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή του ανθρώπους του παραγωγικού κλάδου, υποδηλώνοντας σεβασμό στην προσπάθειά τους αλλά και τη σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας την οποία επιτυγχάνει ο μεταποιητικός κλάδος, εκπορθώντας αγορές. Την προσήλωσή του αυτή επιδοκίμασαν κολακευμένοι, αν και απογοητευμένοι από το κράτος, οι εισηγητές.
Ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης ανέπτυξε μεν τα χρηματοδοτικά εργαλεία με τα οποία η Κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν έκανε μόνο αυτό.
>Είπε ότι η χώρα ολοκληρώνει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά στις αγορές θα βγει «οπότε το κρίνει συμφέρον, και χωρίς βιασύνες». Αυτό σημαίνει ότι η διασφάλιση δανειοδότησης επιτοκίων προσιτών στην αγορά χρήματος δεν είναι αυτονόητο επακόλουθο της λήξης του μνημονίου και ότι ο υπουργός ανήκει στους «κουμπωμένους» της Κυβέρνησης.
>Είπε ότι η αλόγιστη διάθεση δημοσίων πόρων εκτείνεται στο φάσμα των προ της κρίσης κυβερνήσεων, κάνοντας μνεία σαφώς στην περίοδο προ του 2011, κάτι που δεν εμπίπτει στο δόγμα ότι τα μνημόνια προκάλεσαν την κρίση, αλλά ούτε και στη διακριτική μεταχείριση των κυβερνήσεων Καραμανλή.
>Είπε ότι η μεταμνημονιακή περίοδος δεν δημιουργεί περιθώρια για επιπολαιότητες με τα δημόσια έσοδα και ότι δεν βγαίνουμε από την κρίση για να επιστρέψουμε σ' αυτήν, κάτι που σήμαινε προφανώς ότι τυχόν παλαιοπολιτικού τύπου προσδοκίες για χρηματοδότηση της κοινωνικής εύνοιας από το δημόσιο ταμείο, θα πρέπει να ξεχαστούν. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ίδιο.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα