Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Διακόπτει τις πτήσεις από Άραξο για Θεσσαλονίκη η Astra

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 10/07/2015 - 18:11

Άδοξα έληξε ένα ακόμα εγχείρημα για μόνιμη αεροπορική σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου του Αράξου και της Θεσσαλονίκης, καθώς η εταιρεία Astra πρόκειται να εκτελέσει το τελευταίο της δρομολόγιο στις 23 Οκτωβρίου και να αποχωρήσει.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας και είχε αντικείμενο την χρήση κινητών εφαρμογών για την αξιοποίηση των τουριστικών ροών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

11

Όπως ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας, το εγχείρημα της βορειοελλαδίτικης αεροπορικής εταιρείας AstraAirlinesδεν βρήκε την ανταπόκριση που θα περίμενε κανείς από το επιβατικό κοινό, ως εκ τούτου τα δρομολόγια θα σταματήσουν στα τέλη του μήνα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ξεκίνησε τρεις πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη Κυριακή) μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αράξου από τις 16 Ιουνίου με ένα πιλοτικό χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών.

Αρχικά η λειτουργία της γραμμής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ σε πανηγυρικό κλίμα ήταν και η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Αράξου από τοπικούς φορείς.

Η κίνηση επιβατών όμως παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η γραμμή να μην καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος του εισιτηρίου παραμένει ένας ανασταλτικός παράγοντας, καθώς τα εισιτήρια με χαμηλές τιμές (40 ευρώ) ήταν ελάχιστα και πωλήθηκαν αμέσως την πρώτη περίοδο.

Όπως είπε ο κ. Γκουβίτσας, κάθε πτήση είχε 7 – 20 επιβάτες το πολύ, ενώ για να είναι βιώσιμη μια γραμμή θα έπρεπε να έχει κάθε φορά 30 – 35 επιβάτες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η περιοχή χάνει μια ακόμα ευκαιρία για να μονιμοποιήσει την θέση της στον χάρτη των εσωτερικών πτήσεων, ενώ κατά πληροφορίες, η Astraστρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στην Καλαμάτα όπου και θα μεταφέρει το δρομολόγιο, ευελπιστώντας στην προσέλκυση τουριστικής κίνησης.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα