Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Επαφές ΠΑΣΕΒΙΠΕ με την κυβέρνηση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 10/02/2019 - 09:46

Σειρά επαφών με μέλη της νέας κυβέρνησης, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), με αφορμή την διαβούλευση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, το προεδρείο του ΠΑΣΕΒΙΠΕ είχε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, αρμόδιο για θέματα βιομηχανίας.

Συζητήθηκαν οι προωθούμενες ρυθμίσεις και διατάξεις, που άπτονται του κανονισμού λειτουργίας και του θεσμικού πλαισίου των Βιομηχανικών Περιοχών και των Επιχειρηματικών Πάρκων, καθώς επίσης και προτάσεις επίλυσης προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί από τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

Η διοίκηση του Συνδέσμου, μετέφερε στον αρμόδιο υπουργό, τις πάγιες θέσεις των εγκατεστημένων και των φορέων εκπροσώπησής τους, ενώ είχε την ευκαιρία να εγκαθιδρύσει έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με την νέα κυβέρνηση, που θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, το ΔΣ του ΠΑΣΕΒΙΠΕ συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κώστα Καραμανλή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα υποδομών στις Βιομηχανικές Περιοχές και Επιχειρηματικά Πάρκα, και στις ελλείψεις που έχουν καταγραφεί.  

Η διοίκηση του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις, ως βασικοί χρήστες των υποδομών των ΒΙΠΕ, θα πρέπει να έχουν βαρύνουσα σημασία, στον σχεδιασμό και στη διαμόρφωση κοστολόγησης της χρήσης τους, δια μέσου των κατά τόπους Συνδέσμων τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι, ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ, εκπροσωπήθηκε μετά από πρόσκληση, στη συνάντηση εργασίας για την περιφερειακή ανάπτυξη, στο πλαίσιο μελέτης του ΟΟΣΑ, που έγινε στα Ιωάννινα στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2019, υπό τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο. Ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ εκπροσωπήθηκε από το Μέλος του Δ.Σ. του και Πρόεδρο της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) Ελευθέριο Αραμπατζή.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα