Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Να μην γίνει η ΒΙΠΕ Τρίπολης μια νέα Ειδομένη

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 05/30/2016 - 20:57

Αντί η κυβέρνηση να αναβαθμίσει τις Βιομηχανικές Περιοχές και να προσελκύσει νέες επενδύσεις για να μειωθεί η τεράστια ανεργία, τις μετατρέπει σε αποθήκες ψυχών, καταστρατηγώντας τους σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας τους. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν την Δευτέρα 30/5/2016, σε κοινή συνέντευξη Τύπου το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών, με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στο προσφυγικό και την επιχειρούμενη εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Πρόεδρος της ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος μετέφερε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της ΒΙΠΕ Τρίπολης για το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, μια περιοχή η οποία, όπως τόνισε, δεν προσφέρεται ούτε για στοιχειώδη διαβίωση ανθρώπων.

Εκτός από το προσφυγικό υπάρχει και το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει ανθρωπιστικές προεκτάσεις τόσο σε μας όσο και τοπική κοινωνία, τόνισε ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας ότι οι ΒΙΠΕ είναι η καρδιά της επιχειρηματικότητας, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου να βρει εναλλακτική λύση και προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Βίτσα να δει το θέμα με νηφαλιότητα και χωρίς βιασύνη, γιατί «είναι κρίμα ένα ντροπιαστικό φαινόμενο όπως αυτό της Ειδομένης και του Πειραιά, να μεταφερθεί στις ΒΙΠΕ» είπε ο κ. Καραγιάννης και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων δεν θα χρειαστεί να προσφύγουν σε νομικά μέσα για να αποτρέψουν την εγκατάσταση κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας είπε ότι είναι απίστευτο λάθος να εγκατασταθούν πρόσφυγες - μετανάστες στη ΒΙΠΕ καθώς δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες για την υποστήριξη ανθρώπινης διαβίωσης και ασφάλειας. Τόνισε ότι υπάρχουν άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανθρώπους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, όπως στρατόπεδα, και κάλεσε τους βουλευτές της περιοχής να μην πετούν το μπαλάκι των ευθυνών και να λάβουν θέση για το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, έκανε λόγο για επιχείρηση συσκότισης ως προς την πληροφόρηση των φορέων στο θέμα της εγκατάστασης  προσφύγων στη ΒΙΠΕ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί μία ακόμα παραγκούπουλη στη χώρα.

Ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος Ευθύμιος Χανιώτης δήλωσε ότι το Σύνταγμα δίδει και διασφαλίζει τους όρους λειτουργίας των ΒΙΠΕ. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να απευθυνθεί στους τοπικούς φορείς για το πρόβλημα και όχι να προσπαθεί να βρει λύση εν κρυπτώ, ενώ σχολιάζοντας την επιλογή των κλειστών βιομηχανοστασίων για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, είπε ότι δεν πληρούνται οι υποτυπώδεις όροι υγιεινής και ασφάλειας, γιατί δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να στεγάσει 1500 άτομα και μάλιστα σε σκηνές. «Δεν είναι αποθήκες ψυχών οι ΒΙΠΕ. Δεν παρκάρουμε ψυχές για να πετάξουμε το μπαλάκι. Κάθε επιχειρηματίας θα βοηθήσει στην εγκατάστασή τους, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν οι πράξεις νομιμότητας. Μην χτίζουμε καινούργια Ειδομένη. Ποιος στεγασμένος χώρος μπορεί να χωρέσει 1500 άτομα; Σε σκηνές;» διερωτήθηκε ο κ. Χανιώτης.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα