Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο Ελληνας πρόεδρος της γερμανικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 03/07/2016 - 09:06

Στις 15 Φεβρουαρίου 2016 τα μέλη της HANSE-AEROSPACE e.V., της μεγαλύτερης ανεξάρτητης ένωσης  εταιριών της αεροδιαστημικής βιομηχανίας στη Γερμανία, εξέλεξαν για πρόεδρό τους, έναν Ελληνα, τον ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλο της ALTHOM GmbH και της ALTHOM Engineering ΕΠΕ που εδρεύει στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Αλκιβιάδη Θωμά.
Μέλη της HANSE-AEROSPACE e.V. είναι πάνω από 160 εταιρείες από όλους τους κλάδους της αεροδιαστημικής βιομηχανίας της Γερμανίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κολέγια και πανεπιστήμια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εταιρίες μέλη της Hanse-Aerospace απασχολούνται συνολικά 14.000 εργαζόμενοι (περίπου 15% όλων των επαγγελματιών που εργάζονται στη γερμανική αεροδιαστημική βιομηχανία).
Ο συνολικός τζίρος των εταιριών αυτών σε ετήσια βάση είναι περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην αεροδιαστημική βιομηχανία.
Ο Αλκιβιάδης Θωμάς εργάζεται στην αεροναυπηγική από το 1988, διετέλεσε υψηλόβαθμό στέλεχος στην Airbus και ανέκαθεν ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα, την οποία άφησε στα εννέα του χρόνια, όταν το 1970 ακολούθησε τον μετανάστη πατέρα του στη Γερμανία και άφησε πίσω του το χωριό του, τον Αγιο Βλάσιο Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Θωμάς είχε ξεκινήσει το 2010 στο Αμβούργο την μητρική εταιρεία αεροναυπηγικής ALTHOM GmbH, η οποία αποτελεί μία επιχείρηση υψηλής εξειδίκευσης, που ήδη δραστηριοποιείται παράλληλα μέσω υπεργολαβιών σε Πολωνία και Ινδία, ενώ συνεργάζεται με ορισμένους «κολοσσούς» της βιομηχανίας, όπως η EADS, η AIRBUS και κυρίως η Rheinmetall.
Η εταιρεία ασχολείται με τους τομείς της ανάλυσης τάσεων, τον έλεγχο και την υπολογιστική ρευστοδυναμική των αεροπορικών συστημάτων, ενώ αναλαμβάνει την ανάλυση και τη συγγραφή των εγχειριδίων για όλα τα εξαρτήματα των αεροσκαφών.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα