Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας στα εγκαίνια της έκθεσης βιομηχανίας. Τι είπε για τις ΒΙ.ΠΕ.

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 11/07/2018 - 11:26

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Βιομηχανίας, Στέργιου Πιτσιόρολα, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 31  Οκτωβρίου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης για την ιστορία της τοπικής βιομηχανίας, που διοργανώνεται από τον ΣΕΒΠ&ΔΕ με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ο ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχε σε αυτή την γιορτή της βιομηχανίας, εκπροσωπούμενος από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Δημήτρη Λειβαδάρο και τον ειδικό γραμματέα Γιώργο Κολλιόπουλο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, δεσμεύθηκε να στηρίξει το σχέδιο δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου στις εγκαταστάσεις Λαδόπουλου, για την μόνιμη φιλοξενία της έκθεσης καινοτομίας Patras IQ, που προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων.

Η διοίκηση του ΣΕΒΙΠΑ δηλώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς και να παράσχει υποστήριξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για την υλοποίηση της πρότασης αυτής. Έχοντας διαβλέψει έγκαιρα, την ανάγκη ενός οργανωμένου χώρου υποδοχής και ανάπτυξης της τεχνολογικής καινοτομίας στην περιοχή, είχε προτείνει στην  διαβούλευση με την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, την δημιουργία Τεχνολογικού Επιχειρηματικού Πάρκου 100 στρεμμάτων, σε χώρο πέριξ του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Παράλληλα, ο ΣΕΒΙΠΑ υποστηρίζει την δημιουργία μόνιμης Έκθεσης Βιομηχανίας στον χώρο αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει την δημιουργία μιας Οργανωτικής Επιτροπής, αποτελούμενης από αρμόδιους φορείς (ΣΕΒΙΠΑ,  ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ΣΕΒΠΔΕ, ΣΕΒ, ΠΔΕ, ΕΤΒΑ, Πανεπιστήμιο, Δήμος Πατρέων, Εργατικό Κέντρο Πάτρας, κ.λ.π.).

Στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσης, ο υπουργός κ. Πιτσιόρλας, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε για το τι σκέψεις έχει για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των θεσμοθετημένων και των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, είπε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, μετά την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου για τη βιομηχανία, ασχολούμαστε κατά προτεραιότητα με τις άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις που υπάρχουν σε όλη την χώρα, ξεκινώντας από τα Οινόφυτα στην Αττική, για να την οριοθετήσουμε, να την εξυγιάνουμε και να φτιάξουμε ένα Βιομηχανικό Πάρκο μεγάλο και ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε και θα ασχοληθούμε άμεσα με τα θέματα των ΒΙΠΕ σε όλη την Ελλάδα. Τους επόμενους μήνες, θα ξανάρθω, αλλά κυρίως θα πάρουμε πάρα πολλές πρωτοβουλίες για τα θέματα αυτά».

Να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τον κ. Πιτσιόρλα, η διοίκηση του πανελλαδικού φορέα ΠΑΣΕΒΙΠΕ, παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ και κλήθηκε να καταθέσει νομοθετικές προτάσεις επίλυσής τους.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα