Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Π. Μαντάς στο Κόκκινο Πάτρας 107.7: "Οι βιομηχανικές περιοχές έχουν αφεθεί στην τύχη τους"

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 11/01/2018 - 23:10

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, Πέτρος Μαντάς, ο οποίος τόνισε ότι «από τότε που ιδιωτικοποιήθηκαν οι Βιομηχανικές Περιοχές δεν έχουν υπάρξει χρήματα να συντηρηθούν και να επεκταθούν οι υποδομές, και μάλιστα μιλάμε για αυτονόητες υποδομές, που σε άλλες περιοχές της χώρας εκτός ΒΙΠΕ, τις παίρνουν ως απολύτως αυτονόητες. Μιλάμε για ηλεκτροφωτισμό, για ασφάλεια, για φύλαξη, για βασικά πράγματα, που σε πολλές βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο λείπουν», προσθέτοντας ότι «ο ιδιώτης όταν είναι τράπεζα έχει μια διαφορετική αντίληψη». 
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ επισήμανε ότι η ΕΤΒΑ όταν δημιουργήθηκε σε προηγούμενες δεκαετίες από το προηγούμενο ελληνικό κράτος, «δημιουργήθηκε για να δώσει κίνητρα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και στην συγκέντρωσή της σε χώρους, που θα είναι λιγότερο οχλούσα. Όταν όμως ιδιωτικοποιήθηκε η ιδιότητα άλλαξε και αυτή η αλλαγή της προτεραιότητας, ότι δηλαδή πλέον ο διαχειριστής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος και θα πρέπει εμείς να πληρώνουμε για τα πάντα και μάλιστα με προσαυξημένα ποσοστά».
Μάλιστα υπογράμμισε ότι η ΕΤΒΑ, η οποία διαχειρίζεται σήμερα 26 Βιομηχανικές Περιοχές σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 2.300 επιχειρήσεις και 30.000 εργαζομένους, πλέον για κάθε δραστηριότητα, που ασκεί στα πάρκα έχει ένα εγγυημένο κέρδος 20% συν ένα 10% για δημιουργία αποθεματικού. «Κάθε τι το οποίο στοιχίζει 10 ευρώ, εμείς το πληρώνουμε 13. Και το 10% περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα κέρδη, που είναι και με αδιαφανείς διαδικασίες, διότι εμείς, οι οποίοι θα το πληρώσουμε δεν έχουμε κανένα λόγο στην επιλογή της υπηρεσίας, του παρόχου και στον διαγωνισμό. Δεν συμμετέχουμε, αλλά εμείς είμαστε αυτοί, που πληρώνουμε» διευκρίνισε ο κ. Μαντάς.
Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό τονίστηκαν όλα τα παραπάνω, όπως η έλλειψη υποδομών και τα κόστη, που έχουν σχέση με αυτές, αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές, την ίδια υπηρεσία την διπλοπληρώνουν,«και στην ΕΤΒΑ σαν διαχειρίστρια και στον οικείο Δήμο, στην περιοχή, που υπαγόμαστε, και επειδή και οι δυο δεν κάνουν την δουλειά, πληρώνουμε και τρίτη φορά μόνοι μας, όπως είναι η καθαριότητα και αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα στην ΒΙΠΕ Πάτρας» εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ. 
Τα μέλη του Δ.Σ. ετοίμασαν και υπέβαλλαν στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μια σειρά προτάσεων, που θα πρέπει να εξεταστούν και να ελεγχθεί αν μπορούν να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο, που είναι ήδη στην Βουλή, και αφορά τη Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων. «Επιχειρούμε μια πρώτη διόρθωση αυτών, που σήμερα δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο κ. Πιτσιόρλας υποσχέθηκε ότι θα το μελετήσει και θα το ξέρουμε αν θα ενσωματωθεί ή σε ποιο βαθμό θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο. Ήταν πολύ θετικός στο αίτημα και νομίζω ότι είπαμε αυτονόητα πράγματα» ανέφερε ο κ. Μαντάς. 

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΜΑΝΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα