Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Παρουσίαση του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» στη γενική συνέλευση του ΣΕΒΙΠΑ

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 04/09/2018 - 18:25

Παρουσίαση των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας»  έγινε την Τετάρτη 28/03/2018 στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (ΔΔΕ Αχαΐας).

Η παρουσίαση  έγινε στην έδρα του Συνδέσμου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στα Λουσικά με την παρουσία του προέδρου του ΣΕΒΙΠΑ κ. Μαντά Πέτρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και των μελών του ΣΕΒΙΠΑ.

Εκ μέρους της εκπαίδευσης παρευρέθησαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας κ. Αφράτης Γεώργιος, ο Συντονιστής για την Μαθητεία της ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ραβασόπουλος Γεώργιος, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Παραλίας κ. Ντεμίρης Ηλίας και η Τομεάρχης του Τομέα Υγείας Πρόνοιας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Πάτρας - ΕΠΑΛ Παραλίας κα. Κατσιβαρδά Καικιλία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαντάς Πέτρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέλη του Συνδέσμου για την Μαθητεία και έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αφράτης Γεώργιος  ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΣΕΒΙΠΑ για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τα μέλη του Συνδέσμου για την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας».

Ο κ. Αφράτης στην αναφορά του για την Μαθητεία τόνισε ότι «Είναι ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης και ο χώρος της εργασίας να συνεργαστούν με αμοιβαίο όφελος. Η Μαθητεία έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση μέσω της απασχόλησης των μαθητευομένων και ταυτόχρονα την υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασής τους από το σχολείο στο χώρο της εργασίας»

Ο κ Ραβασόπουλος Γεώργιος μέσα από την παρουσίαση αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» έδωσε έμφαση στο «Πλαίσιο Ποιότητας» της Μαθητείας, παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες δίνοντας έμφαση στις ενέργειες των επιχειρήσεων για την δήλωση συμμετοχής τους στη Μαθητεία.

Μετά την παρουσίαση αναπτύχτηκε συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα των Μαθητευομένων.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Ντεμίρης παρέδωσε στον κ. Μαντά δύο κατασκευές μαθητών του ΕΠΑΛ Παραλίας (Λογότυπο και Μακέτα ΣΕΒΙΠΑ σε 3D εκτυπώσεις).

Πληροφορίες σχετικά με το «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας»: ΔΔΕ Αχαΐας – Ραβασόπουλος Γεώργιος – 2610465882

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα