Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΠΑ για αποκεντρωμένα δίκτυα φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 01/18/2016 - 17:47

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τελευταία για το 2015 συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα στο ισόγειο της έδρας της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα υπογράψει για το έργο αυτό, Προγραμματική Σύμβαση με το ΤΕΕ (τμήματα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας) και την ΔΕΠΑ Α.Ε., ενώ είναι προφανές ότι η δημιουργία δικτύων Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί τόσο συνέχεια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, όσο και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής.

Η σύμβαση θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας συμπιεσμένου ή και υγροποιημένου φυσικού αερίου προκειμένου να επιτευχθεί η διείσδυσή του σε περιοχές εκτός δικτύων μεταφοράς ή διανομής, καθώς και για την προώθηση της χρήσης του ως καυσίμου για αυτοκίνητα, φορτηγά και πλοία, δεδομένης ιδίως της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, βάσει των μέχρι τώρα ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρωθεί από τις επιχειρήσεις, με τη χρήση του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να εξοικονομούνται περίπου 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα οποία ενδεχομένως και να χρησιμοποιούνταν για επιπλέον επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα.

Στην προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας, συμμετέχει η Δ.ΕΠ.Α, η οποία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προοπτική επέκτασης της εμπορικής της δραστηριότητας σε περιοχές της χώρας που δεν γειτνιάζουν στην παρούσα φάση από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

Η Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί θα συνεισφέρει στην τεκμηρίωση της αναγκαιότητας, αλλά και της βιωσιμότητας Δημιουργίας Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στη περιοχή για να αποτελέσει ένα επιστημονικό εργαλείο στην λήψη πολιτικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στο να γίνει πιο ρεαλιστικός και οριοθετημένος ο Ενεργειακός προγραμματισμός για την έλευση του Φυσικού Αερίου στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τα αρμόδια όργανα και τους φορείς, στο πλαίσιο της αειφόρου βιώσιμης ανάπτυξης και του γενικότερου αναπτυξιακού οράματος της Περιφέρειας Αρχής.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα