Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Σε λειτουργία τα διόδια στην Ιόνια Οδό

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 04/24/2017 - 20:38

Ολοκληρώθηκε πλήρως το τμήμα Κεφαλόβρυσο-Αμφιλοχία της Ιόνιας Οδού καθώς λειτουργούν πλέον όλοι οι Ανισόπεδοι Κόμβοι, ενώ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24/4/2017 τίθενται σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Αγγελοκάστρου και ο πλευρικός σταθμός διοδίων Κουβαρά.
Σε υλοποίηση των διατάξεων της σύμβασης παραχώρησης στα μετωπικά διόδια το αντίτιμο είναι 3,50 ευρώ για τα ΙΧ, 2,45 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 8,75 ευρώ για λεωφορεία, φορτηγά και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες, και 12,45 ευρώ για φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή  περισσότερους άξονες.
Στα πλευρικά διόδια Κουβαρά το αντίτιμο για τα ΙΧ είναι 1,60 ευρώ, για δίκυκλα ή τρίκυκλα 1,10 ευρώ, για φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ και για φορτηγά και οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 5,65 ευρώ.
Οπως αναφέρει η Νέα Οδός, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο τμήμα 60 περίπου χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε όλο του το μήκος, που βρίσκεται συνολικά σε κυκλοφορία από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016. Το εν λόγω τμήμα της Ιόνιας Οδού περιλαμβάνει 6 ανισόπεδους κόμβους, 4 γέφυρες, 55 άνω και κάτω διαβάσεις και 2 χώρους προσωρινής στάθμευσης.
Με την πλήρη λειτουργία του τμήματος πέραν των υψηλών επιπέδων οδικής ασφάλειας, η διάρκεια της διαδρομής Κεφαλόβρυσο - Αμφιλοχία μειώθηκε σχεδόν στο μισό και από 50 λεπτά, διανύεται πλέον σε 30 λεπτά, ενώ σε κυκλοφορία παραδίδονται και οι 4 κλάδοι του Α/K Κουβαρά.
Επιπρόσθετα, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών 2641 306 306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης οχήματος.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα