Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Στα 98 εκ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Αχαιών πελατών της ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 07/13/2016 - 12:07

Το ποσό των 98 εκ. ευρώ, φτάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Αχαιών πελατών της ΔΕΗ, στην χαμηλή και μέση τάση (οικιακοί και επαγγελματικοί καταναλωτές), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου.

Κλιμάκιο της εταιρείας, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή διευθύνω σύμβουλο της ΔΕΗ Σταύρο  Γούτσο, τον διευθυντή καταστήματος Πατρών Γιώργο Καπερώνη, την διευθύντρια πωλήσεων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Ιονίων Νήσων Θεώνη Αρβανιτάκη και τον διευθυντή Επικοινωνίας της ΔΕΗ Ανδρέα Πετσίνη, παρουσίασε τα νέα προγράμματα έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και τους επαγγελματικούς  πελάτες  Χαμηλής και Μέσης Τάσης, και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ληξιπρόθεσμες οφειλές 98 εκατ. ευρώ, έχει το 35,5% του συνόλου των πελατών της ΔΕΗ του Νομού Αχαΐας, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς. Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ποσό 52,5 εκ. ευρώ (53,5%) χρωστούν 76.242 οικιακοί καταναλωτές, εκ των οποίων 49.000 νοικοκυριά οφείλουν ποσά κάτω των 500 ευρώ, 12.326 νοικοκυριά οφείλουν μεταξύ 500 και 1000 ευρώ και 11689 νοικοκυριά οφείλουν μεταξύ 1000 και 3000 ευρώ. Ποσό μεταξύ 3000 και 5000 ευρώ χρωστούν 1929 νοικοκυριά, ποσό 5000 – 10.000 ευρώ χρωστούν 1071 νοικοκυριά ενώ υπάρχουν και 152 οικιακοί πελάτες της ΔΕΗ που χρωστούν 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Στην κατηγορία των επαγγελματικών πελατών, 20.431 επιχειρήσεις της Αχαΐας έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 41,2 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το 42,1% των πελατών της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο τιμολόγιο, εκ των οποίων περίπου 10.000 επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 500 ευρώ, ενώ οφειλές μεταξύ 1000 και 3000 ευρώ έχουν 4300 επιχειρήσεις και οφειλές μεταξύ 3000 και 5000 ευρώ έχουν 1202 επιχειρήσεις.

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως είναι ότι 46 επαγγελματικοί πελάτες από την Αχαΐα, χρωστούν στην ΔΕΗ ποσά από 50.000 ευρώ μέχρι και 1,1 εκ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών.

Οι πιο συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ εμφανίζονται όσοι έχουν αγροτικό τιμολόγιο, όπου 2895 καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,3 εκατ. ευρώ (4,4 %).

Όπως επισημάνθηκε, από το σύνολο των 98 εκατ. ευρώ, τα 17,8 εκατ. (ποσοστό 18,1%) αφορούν οφειλές υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Τέλος ΕΡΤ), ποσά τα οποία, όπως είναι επόμενο, δεν έχουν αποδοθεί στους τρίτους δικαιούχους φορείς, εφόσον δεν εισπράχθηκαν. Κατά συνέπεια, η μη είσπραξη των ληξιπροθέσμων επηρεάζει τόσο τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, όσο και εκείνα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ έως την 30η Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών,  με 36 δόσεις, μόνο το 14,3 % από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Τα στελέχη της ΔΕΗ στη Πάτρα τόνισαν ότι στόχος της Επιχείρησης αποτελεί η ενημέρωση των πελατών της, στο Νομό Αχαΐας, αναφορικά με τα νέα προνομιακά προγράμματα ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και τους επαγγελματικούς  πελάτες  Χαμηλής και Μέσης Τάσης, και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

Τα στελέχη της ΔΕΗ, τόνισαν ότι από την 1ηΙουλίου, προσφέρεται η δυνατότητα χορήγησης ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης. Μόνη προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκπτωσης αποτελεί η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και η τήρηση των διακανονισμών που τυχόν έχουν συναφθεί ή θα συναφθούν με το ισχύον, ή έχουν συναφθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Επίσης, η επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες της να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή μέχρι και την 31ηΙουλίου 2016. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού, δηλ. αυθημερόν. Η ρύθμιση θα εξακολουθεί να γίνεται και μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, όμως οι καταναλωτές θα καταβάλλουν ποσό 5% του οφειλόμενου ποσού.

Να σημειωθεί ότι στη ρύθμιση έχουν δικαίωμα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και οι πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το προηγούμενο σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. 

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Σταύρος Γούτσος, τα προγράμματα της ΔΕΗ, προσδιορίζουν τη νέα σχέση που χτίζει η επιχείρηση με την κοινωνία. Έχοντας πλήρη κατανόηση ότι η χώρα διανύει τον 7ο χρόνο οικονομικής κρίσης, η επιχείρηση για πρώτη φορά προσφέρει ενιαία έκπτωση 15% στους συνεπείς πελάτες της και δίνει τη δυνατότητα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τόσες δόσεις και χωρίς προκαταβολή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το μήνυμά είναι «ελάτε να βοηθήσετε, για να σας βοηθήσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Γούτσος τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η ΔΕΗ συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με χρηματοροές που φτάνουν τα 200 εκ. ευρώ το μήνα.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα