Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Στο Υπερταμείο η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 05/16/2017 - 10:36

Μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς και ενόψει της ψήφισης των μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής αυτή την Πέμπτη 18 του μηνός, το Δημόσιο μεταβιβάζει στην εποπτεία των θεσμών όλες τις κεφαλαιουχικές συμμετοχές του, σε διάφορες επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι και η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, μέλος του Ομίλου Πειραιώς. 
Το ποσοστό του Δημοσίου στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι σήμερα 35% και μεταβιβάζεται (σ.σ. προς πώληση ή άλλου είδους αξιοποίηση μένει να ξεκαθαριστεί τα επόμενα 24ωρα) με τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν και συμμετοχές του κράτους σε ΔΕΚΟ.
Το υπόλοιπο ποσοστό παραμένει στην τράπεζα Πειραιώς που είναι σήμερα ιδιοκτήτης και διαχειριστής της περιουσίας των Βιομηχανικών Περιοχών, μεταξύ των οποίων και της ΒΙΠΕ Πάτρας.
Στον όμιλο Πειραιώς, όπως και σε όλες τις «συστημικές τράπεζες», υπάρχει βέβαια ενισχυμένη πλέον παρουσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών (ΕFSF και ΕSM).    
Τόσο ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Πατρών και άλλες ΒΙΠΕ όσο και το πανελλήνιο όργανο του κλάδου (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) που εκπροσωπεί 3.000 περίπου βιομηχανίες και μεταποιητικές επιχειρήσεις, εκφράζουν σήμερα στην «Π» τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις.
Θεωρούν δηλαδή ότι θα πρέπει οι Βιομηχανικές Περιοχές να παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο και εποπτεία, για λόγους κυρίως αναπτυξιακούς, εφόσον μάλιστα η Κυβέρνηση προσπαθεί να σχεδιάσει και την επόμενη μέρα, στο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ταυτόχρονα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Αυτός ο σχεδιασμός, μέσω του 5ετούς Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας -αλλά και τα 5ετή Περιφερειακά Στρατηγικά Σχέδια- θα υπηρετούνταν καλύτερα, αν το κράτος συνέχιζε να διαθέτει αναπτυξιακά εργαλεία παρέμβασης και βελτίωσης της εικόνας των ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ της χώρας!

Δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" ΕΔΩ

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα