Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συνάντηση της Ενωτικής Παρέμβασης με την διοίκηση του ΣΕΒΙΠΑ

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 12/01/2017 - 23:01

Συνάντηση με τα Μέλη του ΣΕΒΙΠΑ είχαν ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. Γιώργος Ρώρος και τα Μέλη αυτής κ.κ. Κώστας Βουκελάτος και Γιάννης Τζερμπίνος. 

Τα Μέλη του συνδυασμού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανική Ζώνη σχετικά με τις υποδομές (φυσικό αέριο, νερό, φράγμα Πείρου – Παράπειρου, συγκοινωνία, σύνδεση με τρένο κλπ).

Ο συνδυασμός κατέθεσε τις απόψεις του για τα μεγάλα αυτά θέματα και για τον ρόλο που πρέπει να έχει το Επιμελητήριο Αχαΐας στα θέματα της βιομηχανικής ζώνης καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τον Νομό, για να καταστρωθεί πλάνο και στρατηγική διεκδίκησης.

Το μέλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που εκπροσωπεί τη Βιομηχανική Ζώνη κ. Γιάννης Τζερμπίνος είχε επισημάνει επανειλημμένως τα θέματα της Βιομηχανικής Ζώνης στα ΔΣ.

 Η Ενωτική Παρέμβαση δηλώνει ότι είναι σταθερά υπέρ μίας νέας πορείας προωθώντας:

  • Τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τα μέλη.
  • Την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων στην πολιτεία για ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας και στήριξης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.
  • Την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας και στην ανασυγκρότηση της παραγωγής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
  • Τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για την αναβάθμιση της εταιρικής ευθύνης έναντι των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος
  • Τη δυναμική συμβολή στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα επιμελητήρια μπορούν και πρέπει να γίνουν σημαντική δύναμη υποστήριξης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, με:

  • Την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε θέματα όπως η πληροφόρηση για τεχνολογικές αλλαγές, τάσεις αγοράς, εξωστρέφειας, αναπτυξιακών προοπτικών, ενσωμάτωσης των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης .
  • Τη προώθηση και υλοποίηση μέτρων υποστήριξης της ανασυγκρότησης της επιχειρηματικότητας (εξωδικαστικός συμβιβασμός, κατάρτιση ,ενίσχυση της πληροφόρησης και διευκόλυνση της πρόσβασης σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ανάπτυξη συνεργειών ,πρωτοβουλίες για δημιουργία cluster κ.α).
  • Την επεξεργασία και προώθηση προτάσεων για την ουσιαστική βελτίωση του πλαισίου φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής που θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, υπέρβαση των καθυστερήσεων στην επιστροφή ΦΠΑ, περαιτέρω χαλάρωση των capital-controls, καθιέρωση ακατάσχετου στον επαγγελματικό λογαριασμό, αύξηση της παροχής ρευστότητας, μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
  • Την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης με άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, αναδιαμόρφωση της σχέσης της δημόσιας διοίκησης με την επιχειρηματικότητα, καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου, προώθηση ενός σχεδίου αναβάθμισης της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα