Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Τα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» προϊόντα: Πρωτοβουλία μεταποιητικών επιχειρήσεων υπό την Ελληνική σημαία

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 04/01/2016 - 21:31

Μια ομάδα σημαντικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και με όπλο τη συνένωση δυνάμεων υπό την Ελληνική σημαία, επιδιώκουν να στείλουν το μήνυμα στους καταναλωτές και κυρίως προς την Πολιτεία, ότι η Ελληνική παραγωγή πρέπει να στηριχτεί.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη, παρουσίασαν και επισήμως το όραμα, τις αξίες, τους στόχους τους αλλά και το πλάνο δράσης της πρωτοβουλίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Αναλυτικά, οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι εξής: AGRINO, ΕΨΑ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΖΑΓΟΡΙ, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ , ΒΙΚΟΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, ΕΖΑ, EYBOΪKH ZYMH και ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ενώ σύντομα η κοινότητα αναμένεται να αυξήσει τα μέλη της.

Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» συμμετέχουν Ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.

Όπως τονίστηκε στην ενημερωτική εκδήλωση, οι επιχειρήσεις που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο Παραγωγή,  Έδρα και Ιδιοκτησία, είναι σήμερα ισχνή μειοψηφία αν και δημιουργούν υψηλότερη σχετική Προστιθέμενη Αξία για την Ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την Αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες, που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατά πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Η αξιοπιστία της πιστοποίησης της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων σφραγίζεται από την EUROCERT, ένα σημαντικό, αμιγώς ελληνικό φορέα πιστοποίησης. Μέσα από τον λεπτομερή και αναλυτικό έλεγχο διασφαλίζει ότι κάθε εταιρία- μέλος, πληροί μια σειρά από συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια που σφραγίζουν την ελληνική της ταυτότητα. Έτσι, δύναται να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σήμα σε προϊόντα της με ικανή προστιθέμενη αξία, παραγόμενη πάντα σε Ελληνικά εργοστάσια.

Η πρωτοβουλία μέσω των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε κινήσεις και δράσεις, που θα βοηθούν στην κατεύθυνση της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε αυτές ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο. Παράλληλα τόνισαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς. Τέλος οι εκπρόσωποι της κοινότητας κάλεσαν τους Έλληνες καταναλωτές να στηρίξουν την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», και τις παραγωγικές-μεταποιητικές, επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να εγγραφούν, να πιστοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

 

Στο πάνελ της παρουσίασης βρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών-μελών της πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα οι κ. Τσαούτος από την ΕΨΑ, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας από την εταιρεία ΛΟΥΞ- ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο Κωνσταντίνος Πιστιόλας της εταιρείας AGRINO, ο κ. Καραγιάννης από την EUROCERT, η κα Νιτσιάκου της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ αλλά και ο κ. Κουρής από την Ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ.

Ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας από την εταιρεία ΛΟΥΞ-Μαρλαφέκας επεσήμανε στην ομιλία του «έχουμε εμπιστοσύνη στην αξία των ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης, αλλά και στον Έλληνα επιχειρηματία. «Επιθυμία μας είναι η υποστήριξη και προβολή ενός σύγχρονου επιχειρηματικού μοντέλου ανασυγκρότησης της χώρας που θα στηριχτεί στα εθνικά προϊόντα υψηλής αξίας». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η αναστροφή της καθοδικής πορείας και η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι μία καθημερινή οργανωμένη καινοτόμα διαδικασία».

«Οραματιζόμαστε και στοχεύουμε στην προώθηση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού για τη χώρα» επεσήμανε ο κ. Άγις Πιστιόλας της εταιρείας AGRINO και συνέχισε: «Επιθυμούμε μία ανοικτή πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών και των κέντρων λήψης αποφάσεων σχετικά με τις στρατηγικές που χρειάζεται να υιοθετηθούν σε εθνικό επίπεδο για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, αλλά και της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής».

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα