Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Αντέχει ο κλάδος των Τροφίμων και Ποτών

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 09/16/2016 - 10:59

Το επτάμηνο του 2016 ο κλάδος των τροφίμων και ποτών παρουσίασε αύξηση 5% σε αξία, σε μία δύσκολη συγκυρία, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece Βελισσάριος Δότσης, σε ενημερωτική ημερίδα για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Ο Βελισσάριος Δότσης σημείωσε ότι τα Ελληνικά προϊόντα μπορούν να διαπρέψουν, περαιτέρω, στις διεθνείς αγορές και πρόσθεσε ότι η Enterprise Greece προσπαθεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις για να κρατήσουν τις υπάρχουσες και τις παραδοσιακές αγορές που δραστηριοποιούνται, αλλά και να ανοίξει τις πόρτες σε καινούργιες αγορές με συμμετοχή σε εκθέσεις, με συναντήσεις Β2Β και άλλες δράσεις.

Ως παράδειγμα ανέφερε τις επιτυχημένες επαφές που είχαν 150 Ελληνικές επιχειρήσεις με κορεάτικες και ιαπωνικές εταιρείες στην Ελλάδα και μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ήδη κάποιες Ελληνικές εταιρείες έχουν προχωρήσει στην εκτέλεση παραγγελιών. Σε συνέχεια αυτής της επιτυχημένης διοργάνωσης, η Enterprise Greece θα πραγματοποιήσει επιχειρηματική αποστολή το Νοέμβριο σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία "διότι υπάρχουν πολλά περιθώρια εισόδου των Ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτές τις αγορές", όπως είπε.

Θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ήταν: "Συμμετοχή σε εμπορική έκθεση, στόχοι και προετοιμασία" Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας διοργάνωσης της εθνικής συμμετοχής στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο SIAL Paris 2016.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, η σεφ Ντίνα Νικολάου ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις προώθησης και προβολής των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην γαλλική αγορά, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Ελληνικό περίπτερο.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα