Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Από το φθινόπωρο εξελίξεις για το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 07/22/2016 - 20:57

Η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) επισπεύδει τις διαδικασίες για την κατασκευή των πρώτων αποκεντρωμένων δικτύων φυσικού αερίου με οικονομική ενίσχυση του ΕΣΠΑ, κάνοντας την αρχή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου ανακοινώθηκε η προκήρυξη για την ένταξη των δικτύων πόλης στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 32 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η ΔΕΠΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, ενώ οι πόλεις στις οποίες θα αναπτυχθούν δίκτυα περίπου 500 χιλιομέτρων (σε βάθος 20ετίας) είναι η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη και η Ορεστιάδα.
Ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση των νέων δικτύων φυσικού αερίου και στις κυριότερες πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ακολουθεί και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο για τη Δυτική Ελλάδα προβλέπει, σε πρώτη φάση, μεταφορά φυσικού αερίου σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα σε μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις της περιοχής και σε δεύτερο χρόνο την ανάπτυξη αστικών δικτύων.
Η πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην ΠΔΕ», που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας με τη ΔΕΠΑ ΑΕ, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών της ομάδας εργασίας που έχουν συστήσει τα δύο τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η οποία έχει επιφορτιστεί με τη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση των ενεργειακών καταναλώσεων για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και την προκαταρκτική τεκμηρίωση για τη μελέτη κόστους οφέλους για τη δημιουργία των συστημάτων τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην περιοχή μας.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος, ώστε η ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης να προχωρήσει μέσα στο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής μελέτης κόστους οφέλους, θα ανοίξει και ο δρόμος για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη χρηματοδότησης του έργου και δυνατότητα προκήρυξης του διαγωνισμού.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα