Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Χαρίτσης: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για επιχειρηματικά πάρκα και ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 02/12/2018 - 22:45

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή "μία ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο σε σχέση με τα επιχειρηματικά πάρκα, τις βιομηχανικές περιοχές και τη βιομηχανική δραστηριότητα".

"Στόχος είναι να δώσουμε κίνητρα, για να δημιουργηθεί νέα παραγωγική δραστηριότητα μέσα σε αυτές τις δομές και να δημιουργηθούν νέες δομές" είπε ο αν. υπουργός, διευκρινίζοντας πως ήδη κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες απλοποιούν το σχετικό πλαίσιο, πέρασαν στο πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

"Η βελτίωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην πραγματική οικονομία, για να έχει μέλλον και διάρκεια πρέπει να πατήσει πάνω σε μία αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και βέβαια αυτό το συνδυάζουμε και με τις παρεμβάσεις, που γίνονται στο χρηματοδοτικό πεδίο, με ενισχύσεις που δίνουμε ακριβώς στους τομείς προτεραιότητας, όπως είναι ο δευτερογενής τομέας, η βιομηχανία και η μεταποίηση [...] Προσπαθούμε να συνταιριάξουμε τις βασικές αναπτυξιακές μας ανάγκες με αντίστοιχες ενισχύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει ένα ουσιαστικό και στέρεο πλαίσιο για την ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας" επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των νομοθετικών παρεμβάσεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι "ήδη περισσότερες από 26.000 επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από αυτή τη νέα αδειοδοτική διαδικασία" και πρόσθεσε: "Πριν από λίγο καιρό με το πολυνομοσχέδιο ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης ψηφίσαμε τον νόμο για τους ελέγχους στην αγορά, γιατί η μετατόπιση του βάρους της αδειοδοτικής διαδικασίας στον έλεγχο σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων προϋποθέτει την ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών".

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα