Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ενημερωτική εκδήλωση με την BelOrta στη ΒΙΠΕ Πατρών υπό την αιγίδα του ΣΕΒΙΠΑ

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 01/18/2016 - 17:54

Εκπρόσωποι της βελγικής Belorta, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης ηλεκτρονικών δημοπρασιών και διακίνησης αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη, βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Αχαΐα, όπου είχαν επαφές με επιχειρηματικούς φορείς και συνεταιριστές, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (ΙΝΑΔΕ), υπό την αιγίδα του ΣΕΒΙΠΑ.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη ΒΙΠΕ Πατρών, όπου πραγματοποιήθηκε ένα workshop με τον Luc Peeters, διευθυντή εξωτερικών σχέσεων της Belorta, όπου παρουσιάστηκε το σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρασιών αγροτικών προϊόντων που έχει υιοθετήσει ο βελγικός συνεταιρισμός, μέσω του οποίου κατάφερε τα τελευταία χρόνια να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των προϊόντων του και την ακεραιότητα των συναλλαγών του.

Ο βελγικός συνεταιρισμός, γνωστός και ως «Κήπος της Ευρώπης», αποτελείται από 1.350 ενεργούς παραγωγούς που καλλιεργούν το χρόνο 125 είδη λαχανικών και 25 είδη φρούτων, τα οποία εξάγουν σε ποσοστό 60% σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ιαπωνία, ενώ το υπόλοιπο 40% των προϊόντων πωλείται σε πολυκαταστήματα στο Βέλγιο.

Ο συνεταιρισμός θα ξεπεράσει φέτος σε τζίρο τα 400 εκ. ενώ η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων γίνεται καθημερινά από έναν στόλο 1.400 νταλικών, με ασύλληπτη για τα ελληνικά δεδομένα οργάνωση και ποιοτικούς ελέγχους.

Στο σύστημα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, από τους παραγωγούς της Belorta κατευθείαν στους αγοραστές, γίνεται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και αυστηρών προτύπων ποιότητας, αποτελώντας ένα άριστο παράδειγμα ανάπτυξης της οικονομίας βασισμένης στον πρωτογενή τομέα.

Ο Luc Peeters, στην παρουσίαση που έκανε, τόνισε ακόμα ότι η Belorta είναι ανοικτή και για εμπορικές συνεργασίες με τοπικούς συνεταιρισμούς και χονδρέμπορους αγροτικών προϊόντων, καθώς ετοιμάζει έναν ακόμα χώρο logistics όπου θα δέχεται και προϊόντα εξωτερικών συνεργατών.
Μάλιστα, ενημερώθηκε για το αεροδρόμιο Αράξου και διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αεροπορικό κόμβο διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών προς την Ευρώπη.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, ο διευθυντής εργοστασίου της Αθηναϊκής Ζυθοποιϊας Ζήσης Δούγαλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΒΙΠΛΑΣΤ Γιώργος Κολλιόπουλος, ο πρόεδρος της NOVATEC Χρήστος Καραθανάσης και ο οινοπαραγωγός και εκπρόσωπος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών Λεωνίδας Θωμάς, παραγωγοί και χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ, Πέτρος Μαντάς, τόνισε ότι η παρουσίαση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και με χαρά τέθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου, καθώς ο Luc Peeters έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση ενός προτύπου πάνω στο οποίο μπορεί αναπτυχθεί η τοπική πρωτογενής παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Διαπιστώθηκαν σημεία επαφής όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτανθούν για να αναζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας.

Χθες το μεσημέρι, το στέλεχος της Belorta είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, ενώ ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα με φορείς της περιοχής για πιθανές συνεργασίες. Το workshop συντόνισε ο Φωκίων Ζαΐμης, γραμματέας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΩ και πρόεδρος iForce Επικοινωνίες ΑΕ. Αργά το μεσημέρι ακολούθησε επίσκεψη σε τοπικό συνεταιρισμό. Παρόμοια εκδήλωση θα επαναληφθεί στα Καλάβρυτα, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, αύριο Σάββατο και ώρες 6-8 μ.μ.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα