Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Μειωμένα δημοτικά τέλη για τις εταιρίες σε Επιχειρηματικά Πάρκα ζητά ο Κ. Μίχαλος

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 02/23/2018 - 18:46

Τη ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Κων/νος Μίχαλος από τους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στους υπουργούς, υποστηρίζει ότι τα δημοτικά τέλη που επιβάλουν οι ΟΤΑ στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε Επιχειρηματικά και Βιοτεχνικά Πάρκα, καθώς και σε άτυπες συγκεντρώσεις σε βιομηχανικές ζώνες εκτός σχεδίου, είναι ένα κρίσιμο και σημαντικό θέμα που αποτελεί αντικείμενο υψηλού ενδιαφέροντος στο πεδίο της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι επιχειρήσεις, ιδίως στους Ο.Τ.Α. των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου συχνά δεν υφίσταται το στοιχείο της εντοπιότητας, υποχρεώνονται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά, πολύ μεγαλύτερα από αυτά που επιβάλλονται στις λοιπές κατηγορίες χρήσεων του Δήμου, με μηδενική δυνατότητα αντίδρασης και διαπραγμάτευσης εκ μέρους των επιχειρήσεων, χωρίς να παρέχονται ανάλογες υπηρεσίες καθαριότητας και οδοφωτισμού, οι οποίες θεωρούνται ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Στην πρόταση νόμου που καταθέτει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, επαναφέρει παλιά νομοθετική ρύθμιση που δεν είχε ψηφιστεί για το ίδιο θέμα. Ζητάει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ των ΟΤΑ και των Φορέων Διαχείρισης των Πάρκων που έχουν ολοκληρωθεί, δεσμευτικά. Μέχρι την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, το 80% των δημοτικών τελών, που θα προσδιοριστούν με ανταγωνιστική διαδικασία, θα αποδίδεται στους Φορείς Διαχείρισης, με την υποχρέωση να παρέχουν τις σχετικές ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Στην ίδια πρόταση νόμου, ζητείται να θεσμοθετηθεί ανώτατη τιμή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναγνωρισμένες άτυπες συγκεντρώσεις, ίση με τη μέση χρέωση για την αντίστοιχη χρήση εντός των ορίων του ΟΤΑ, όπως σήμερα ισχύει για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, σύμφωνα με το Ν.3982/2011.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα