Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο Πατρινός επιχειρηματίας Σπύρος Τσομπανίδης στη λίστα του Forbes - Under 30

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 01/22/2018 - 23:38

Ένας Πατρινός επιστήμονας κι επιχειρηματίας, ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης «φιγουράρει» στη λίστα Under 30 για την Ευρώπη με τους επόμενους ηγέτες σε δέκα διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας, που έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό Forbes. Ανάμεσα τους λοιπόν περιλαμβάνεται και ο συμπολίτης Σταύρος Τσομπανίδης, ένας από τους ιδρυτές της νεοφυούς επιχείρησης PHEE που έχει την έδρα της στην Πάτρα.

Ο Τσομπανίδης, θεωρείται από το περιοδικό ως ένας από τους πιο φερέλπιδες νέους στον τομέα της βιομηχανίας. «Η σημερινή διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλo αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», δηλώνει ο Σταύρος Τσομπανίδης.

Η λίστα του Forbes, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία.

Ο Τσοπανίδης έχει κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και είναι ο ιδρυτής της startup με την επωνυμία PHEE. Η τελευταία είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη για τα προϊόντα της τα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica, που ξεβράζονται σε τεράστιες ποσότητες στις ελληνικές ακτές. Με λίγα λόγια, τα φύκια είναι μια πρώτη ύλη (αν όχι και η μόνη) για την δημιουργία τελικών φυσικών προϊόντων.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας PΗΕΕ βρίσκεται ήδη στο ράφι, μιας ελληνικής αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, αναλωσίμων και ειδών γραφείων αλλά και σε ράφι ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μια δικαίωση για τον επίμονο startupper που έστησε στην Πάτρα μια καινοτομική επιχείρηση που συνδυάζει τις αξίες της οικολογίας με τις επιταγές της τεχνολογίας.

Η θήκη Phee Back Cover για iPhone 6/6s είναι πλέον διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως για όσους διαθέτουν γύρω στα 25 ευρώ για αγορά.Kάθε θήκη είναι 100% ανακυκλώσιμη και διαθέτει μοναδικό φυσικό σχεδιασμό. Κάνένα κομμάτι της θήκης PHEE δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Η θήκη μπορεί να είναι το πρώτο αλλά όχι και το τελευταίο – μετά την θήκη για τα κινητά ακολουθούν γυαλιά αλλά και ρακέτες από φύκια. Σήμερα, το PHEEboard μπορεί να χρησιμεύσει και σε εφαρμογές όπως είναι η κατασκευή κουτιών πολυτελείας αλλά και σαν διακοσμητική επιφάνεια για επένδυση σε έπιπλα καθώς και σε επένδυση μεγάλων επιφανειών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η PHEE έχει διακριθεί ,λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη στα πρώτα της βήματα, σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφίων Angelopoulos-Clinton CGIU, διακρίθηκε στον διαγωνισμός ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά. Τέλος έχει βραβευτεί ως η καλύτερη Eλληνική startup εταιρεία στον κλάδο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα έχoυν αναπτύχθει και άλλες εφαρμογές του καινοτόμου υλικού όπως πολυτελή κουτιά συσκευασίας σε διαφορετικές διαστάσεις και μεγέθη, σε συνεργασία με την εταιρία Παπαδερός, ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι η επίσημη έναρξη του PHEE-shop μέσα από το οποίο θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα αρχιτεκτονικής διακόσμησης, γραφείου και λοιπές ανατρεπτικές εφαρμογές των PHEEκιών σε συνεργασία με έλληνικα brands και σχεδιαστές

Πηγή: The Best.gr

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα