Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο ΣΕΒΙΠΑ στο Συνέδριο "Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα"

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 07/12/2017 - 13:38

Στις 14 και 15 Ιουλίου 2017 η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και το pelop.gr διοργανώνουν στο ξενοδοχείο "Porto Rio" στην Πάτρα, το 5ο Συνέδριο με τίτλο«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν, υλοποιούν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή μας.

O ΣΕΒΙΠΑ συμμετέχει στο συνέδριο δια του προέδρου του Δ.Σ. Πέτρου Μαντά, ο οποίος ειναι εκ των βασικών εισηγητών στη συνεδρία με θέμα
"Μεγάλα οδικά έργα, η επόμενη μέρα. Οι δρόμοι προς το αύριο", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 3.30 το απόγευμα.

Η συνεδρία εστιάζει στην επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών αξόνων: Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Μορέας. Κατά κοινή ομολογία, οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι είναι ταυτισμένοι με την ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετούν. Συνδέουν προορισμούς, διευκολύνουν τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, συντομεύουν τις διαδρομές και παρέχουν ασφάλεια στις μετακινήσεις. Επιφέρουν μία σειρά μετασχηματισμών στον χώρο και δημιουργούν τις συνθήκες για την υποδοχή νέων επενδύσεων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ολοκλήρωση των βασικών οδικών αξόνων σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τους 17 νομούς των περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Οι οικονομικές, χωροταξικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις των οδικών αξόνων και περαιτέρω ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Δυτικού άξονα αποτελούν τον πυρήνα μίας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Το αντικείμενο της συνεδρίας απευθύνεται στους φορείς στρατηγικού προγραμματισμού, τους χρήστες των υπηρεσιών των αυτοκινητοδρόμων, τους συλλογικούς φορείς των επιχειρήσεων, των βιομηχανιών και του τουρισμού, τις συμπληρωματικές υπηρεσίες των αυτοκινητοδρόμων, τους εκπροσώπους της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, τους ερευνητές - μελετητές αλλά και σε όσους έχουν ενδιαφέρον για τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα