Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο ΣΕΒΙΠΑ συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία προώθησης οικονομικής συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 09/01/2017 - 17:55

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΣΕΒΙΠΑ, τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ και το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή και έκθεση στην Τασκένδη πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν στις 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο επιχειρηματικού FORUM που διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας. Αντίστοιχη έκθεση θα ακολουθήσει στην Αθήνα στο τέλος του χρόνου.

Το συνέδριο και η συμμετοχή στην έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών είναι δωρεάν για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις . Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σας παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@iforce.gr ή στο 6936-850951.

Το κόστος συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή είναι μόνον 2.200 ευρώ και συμπεριλαμβάνει όλα τα αεροπορικά εισιτήρια, φόρους, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μεταβάσεις από και προς το Α/Δ, εκθεσιακό χώρο 2 μ2 X μ2 στην Τασκένδη και συμμετοχή σε B2B Φόρουμ. Τελική ημερομηνία αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος 30 Ιουλίου 2017. Τελική ημερομηνία αποπληρωμής ΙΝΑΔΕ (εισιτήρια κλπ) 30 Αυγούστου 2017.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιειται με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου  Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος - ΙΝΑΔΕ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών Ελλάδος (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) που στόχο έχει την ανάπτυξη οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος και Ουζμπεκιστάν με την ονομασία “Hellenic – Uzbek  Economic Co-operation Initiative Alexander the Great  & Princess Roxanne”.

Στόχοι της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι:

- Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ουζμπεκιστάν

- Η επίτευξη στο πέρας των εκατέρωθεν επισκέψεων εμπορικών συμφωνιών

- Η δημιουργία του Ελληνο-Ουζμπέκικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου

Η πρώτη φάση της Πρωτοβουλίας περιλαμβάνει επίσκεψη στην Τασκένδη, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2017, ολιγομελούς επιχειρηματικής αποστολής (30-35 εταιρείες) στην οποία θα συμμετέχουν εταιρείες το αντικείμενο των οποίων παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Αγορά του Ουζμπεκιστάν όπως: Τρόφιμα-Ποτά, Δομικά Υλικά, Κατασκευή  Δημόσιων & Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων, Χημικά, Φάρμακα, Καλλυντικά, Υπηρεσιών Τουρισμού, Πληροφορική, Άμυνα, Ένδυση και Υπηρεσιών Υγείας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Τασκένδη θα πραγματοποιηθούν:

- Το 1st Hellenic –Uzbek Economic Forum στο οποίο εκτός της παρουσίασης προς τους συμμετέχοντες Ουζμπέκους επιχειρηματίες και εκπροσώπους κρατικών Φορέων και επιχειρήσεων των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η Ελλάδα και του Προγράμματος Golden Visa (που αφορά την έκδοση άδειας Παραμονής στην Ελλάδα σε αλλοδαπούς που προβαίνουν στην αγορά ακινήτου αξίας άνω των 300,000 ευρώ) θα δωθεί η ευκαιρία σε αυστηρά επιλεγμένες εταιρείες να παρουσιάσουν τον Κλάδο τους αλλά και τα προιόντα τους.  Είναι ευνόητο ότι στην περίπτωση που συμμετέχει κάποιος Κλαδικός Φορέας η Φορέας υπο την Αιγίδα του οποίου υλοποιείται το όλο εγχείρημα, αυτός θα έχει την δυνατότητα να κάνει και σχετική παρουσίαση στο Φόρουμ.

- Η Hellenic Product & Services Exhibition στην οποία οι συμμετέχοντες στην Αποστολή εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν ΔΩΡΕΑΝ τα Προιόντα η/και τις Υπηρεσίες τους σε ειδικά για τον σκοπό αυτό χώρο (Χορηγία της Ένωσης Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν).  Ειδική μέριμνα θα υπάρξει έτσι ώστε κατά την διάρκεια της  Έκθεσης να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες,  tailor made,  B2B συναντήσεις με ενδιαφερόμενους Ουζμπέκους επιχειρηματίες η/και εκπροσώπους κρατικών εταιρειών π.χ Άμυνα, οι οποίες θα έχουν δρομολογηθεί από την πλευρά του Γενικού Προξενείου του Ουζμπεκιστάν, την Ένωση Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν και την διοργανώτρια εταιρεία OOO Ellrosa Consulting Group Russia .

Η δεύτερη φάση της Πρωτοβουλίας περιλαμβάνει επίσκεψη στην Αθήνα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2017, επιχειρηματικής αποστολής στην οποία θα συμμετέχουν Ουζμπέκικες εταιρείες το αντικείμενο των οποίων παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Ελληνική Αγορά καθώς και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην χώρα μας. 

Με την ολοκλήρωση της α' και β' φάσης θα γίνει η 'Ιδρυση του Ελληνο-Ουζμπεκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου με την συμμετοχή επιχειρήσεων και απο τις δύο χώρες.

Η Πρωτοβουλία τελεί  υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της  Ένωσης Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν και του Ελληνικού Συνδέσμου Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού ΕΣΕΦΥ  μέχρι στιγμής ενώ αναμένονται και άλλες εξίσου σημαντικές  αιγίδες  τόσο από Ελληνικής όσο και από Ουζμπεκικής πλευράς.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού εταιρειών ανά Κλάδο που μπορούν να συμμετάσχουν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή.  Για μια καταρχήν ενημέρωση επισυνάπτεται πρόσφατο ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Μόσχα καθώς και ένα αντίστοιχο απο το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα.  

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα