Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχε στις εργασίες του Δικτύου Πανεπιστημίων Αδριατικής – Ιονίου «UNIADRION»

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 05/08/2017 - 00:25

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, που προεδρεύει στο Δίκτυο Πανεπιστημίων Αδριατικής – Ιονίου «UNIADRION» το διάστημα Ιούνιος 2016 – Μάιος 2017, διοργάνωσε την ετήσια Γενική Συνέλευση και την Στρογγυλή Τράπεζα σε συνδιοργάνωση με την Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου (http://www.aii-ps.org/) και το Υπουργείο Εξωτερικών, στο Πανεπιστήμιό μας, το διάστημα 7 και 8 Απριλίου 2017. Στην διοργάνωση αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από 16 πανεπιστήμια της περιοχής Αδριατικής – Ιονίου και άλλοι φορείς.

Κεντρικοί άξονες της εκδήλωσης ήταν η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών φορέων και κοινωνίας, σε θέματα που αφορούν στην μακροπεριφέρεια Αδριατικής- Ιονίου, EUSAIR (Ευρωπαϊκή Στρατηγική Αδριατικής-Ιονίου).

Στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης «UNIADRION» είχε προσκληθεί και συμμετείχε ο ΣΕΒΙΠΑ που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πέτρο Μαντά, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας προσκαλείται σε αυτή την στρογγυλή τράπεζα και αυτή είναι μια χρήσιμη ευκαιρία προκειμένου να εκφραστούν οι ανάγκες του προς την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαντάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η δυνατότητα, μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για μια πιο στενή και βιώσιμη συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού τομέα με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ, η ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας, μέρος της οποίας αποτελούν η Ελλάδα και η Ε.Ε., μετακινείται από το παλιό κεφαλαιουχικό σύστημα προς την οικονομία της πληροφορίας και της γνώσης. Η βιομηχανία ενδιαφέρεται γι΄αυτή την τάση και κατανοεί αυτή την ουσιώδη και αργή εξέλιξη. Οι ελληνικές επιχειρήσεις όμως, εκτός από έναν μικρό αριθμό, είναι μικρομεσαίου μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, έχουν δυσκολίες στο να συμμετέχουν στην πανεπιστημιακή έρευνα και ανάπτυξη. Όμως, αποτελεί μεγάλη κατάκτηση το ότι κατανοούν πλέον τη σημασία του να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και η οικονομική κρίση των τελευταίων 7 ετών απασχολεί την σκέψη τους υπό αυτή την έννοια.

Παράλληλα, ο κ. Μαντάς πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πραγματικές δυσκολίες στη συνεργασία με τα πανεπιστήμια, γι΄αυτό και οι δύο πλευρές, πρέπει να αναπτύξουν καλύτερα την γλώσσα της επικοινωνίας.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας περιμένει από την ακαδημαϊκή κοινότητα να ανοίξει τις πύλες της και να κινηθεί έξω από τα στενά όριά της και επίσης τόνισε ότι η έρευνα εκτός από το βασικό επίπεδο, πρέπει να αναπτύσσεται και στο πεδίο της εφαρμογής και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις επιχειρήσεις.

Οι συναντήσεις της συνέλευσης «UNIADRION» αποσκοπούν στην προώθηση  της αειφόρου οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας της περιοχής Αδριατικής – Ιονίου μέσω της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της καινοτομίας και της διασύνδεσης των λαών.

Τις εργασίες της στρογγυλής τράπεζας χαιρέτισαν ο μόνιμος Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου, Πρεσβευτής κ. Fabio Pigliapoco, καθώς και ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Κ. Καρπέτας.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα