Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Πλήρης στήριξη του ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 09/25/2016 - 22:50

Παρουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, συνεδρίασε την Παρασκευή 23/9/2016 το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ που αποφάσισε την τροποποίηση και επανακαθορισμό των ορίων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης Λιμένα Πατρών, προκειμένου στη συνέχεια τα τμήματα που θα αποχαρακτηριστούν, να αποδοθούν στο Δήμο της Πάτρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ορόσημο για το λιμάνι, γιατί πλέον γνωρίζει τον χώρο ευθύνης του και θα μπορεί να σχεδιάσει την στρατηγική του για το μέλλον, αλλά και για την πόλη γιατί αποκτά πρόσθετες επιφάνειες 250 στρεμμάτων για να τις εντάξει στον πολεοδομικό της σχεδιασμό.

Όπως είπε, η πόλη και το λιμάνι αφήνουν πίσω τους μια φάση διαταραγμένων σχέσεων και περνούν πλέον σε μια νέα εποχή αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε από την πλευρά του ότι η παρουσία του υποδηλώνει την στήριξη του Ταμείου, στις αποφάσεις του ΔΣ του ΟΛΠΑ και την βούλησή του να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία, κάτι που όπως εκτίμησε μπορεί να γίνει μέχρι τα τέλη του χρόνου. Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ θα ολοκληρώσει την παραχώρηση στη συνέλευση που θα πραγματοποιήσει στις 24 Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε την σημερινή απόφαση πολύ σημαντική εξέλιξη γιατί ένα πρόβλημα που απασχολούσε την πόλη για πολλά χρόνια λύνεται και ένα αίτημα δεκαετιών ικανοποιείται.

Ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ όσο και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη λέγοντας χαρακτηριστικά «στους δύο αυτούς άνδρες, οφείλει η Πάτρα μια συμφωνία που επιλύει θέματα δεκαετιών».

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε την έγκρισή του στο ΔΣ του ΟΛΠΑ να χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό η κατεδάφιση των παλαιών αποθηκών του στο τμήμα μεταξύ των προβλητών Αγίου Νικολάου και Γούναρη, προκειμένου ο χώρος να αξιοποιηθεί από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο της συμφωνίας.

ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Αναφερόμενος στην επικείμενη αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πάτρας, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι θα είναι μια ακόμα σημαντική εξέλιξη για την Πάτρα, καθώς η πόλη θα αποτελέσει το κέντρο ενός δικτύου υδατοδρομίων στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε σχέση με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ εκπονεί αυτό το διάστημα μια μελέτη ανάπτυξης για τα δέκα υπό παραχώρηση λιμάνια εθνικής σημασίας στο «υπερταμείο» μεταξύ των οποίων είναι και αυτό της Πάτρας. Όπως τόνισε, η εκχώρηση στο "υπερταμείο" γίνεται στη λογική της βέλτιστης αξιοποίησης αυτών των υποδομών, και δεν οδηγεί κατ΄ανάγκη στην λύση της πώλησης.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ

Σε ερώτηση τι θα γίνει με το αεροδρόμιο Αράξου, ο κ. Πιτσιόρλας, έκανε γνωστό ότι ο δεύτερος γύρος παραχωρήσεων θα ακολουθήσει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη - πρόταση με πολλές παραλλαγές για την αξιοποίησή τους και τα περιφερειακά αεροδρόμια θα περάσουν και αυτά στο υπερταμείο

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα