Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός για αξιολόγηση και χρέος

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 10/18/2016 - 20:36

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει την Τετάρτη στη βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου το πρωί της Πέμπτης, πριν τη Σύνοδο, ο κ. Τσίπρας να έχει διμερείς συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες. Μέχρι στιγμής, χωρίς να έχουν κλειστεί οι ώρες και η σειρά, ο κ. Τσίπρας θα δει Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Σουλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους συνομιλητές του να μάθει τις προθέσεις τους τόσο για την πορεία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης όσο και για την απομείωση του χρέους. Από τις απαντήσεις τους θα εξαρτηθεί και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός ο οποίος, σε περίπτωση που επισπευστεί, θα λάβει χώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής του ανανεωμένου κυβερνητικού σχήματος θα υποδεχθεί στην Ελλάδα στις 14 και 15 Νοεμβρίου τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, στο τελευταίο του ταξίδι πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από το Μαξίμου η επίσκεψη Ομπάμα είναι γιατί αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με το γραφείο του Αμερικανού προέδρου, το οποίο δεν έχει δώσει ακόμη το τελικό Ο.Κ. Ωστόσο το θέμα θεωρείται τυπικό και η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα κλεισμένη.        

Όσον αφορά στη σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αντικείμενό της είναι η συμφωνία εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αμερικής (TTIP), οι κυρώσεις στη Ρωσία και το προσφυγικό.

Για την TTIP η Γαλλία ζητά οι συνομιλίες να σταματήσουν άμεσα και να εκκινήσουν με την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου, ενώ οι Γερμανοί επιθυμούν τη συνέχισή τους. Η χώρα μας αναμένεται να συνταχθεί με τη Γαλλία.

Για τις κυρώσεις στη Ρωσία τόσο το γερμανικό όσο και γαλλικό κοινοβούλιο επιθυμούν την άρση τους χωρίς αυτό να δεσμεύει και τη θέληση των δύο κυβερνήσεων. Για την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο σε αυτήν τη φάση να θέσει θέμα άρσης των κυρώσεων.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, η Αθήνα αναμένει «μια από τα ίδια». Δηλαδή την ίδια να ζητά εκπλήρωση των υποσχέσεων των Ευρωπαίων και τους τελευταίους να μιλούν για καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελλάδος.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα