Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συμμετοχή του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 09/05/2017 - 20:15

Στη συνεδρία για τα επιχειρηματικά πάρκα, του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2025», που διοργάνωσε στις 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 το Επιμελητήριο Κορινθίας, κλήθηκε να μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ και του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η αποτίμηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Κορινθία, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού, η παρουσίαση τεκμηριωμένων επιστημονικών εργασιών και προτάσεων, σχετικών με τον κάθε τομέα ανάπτυξης, καθώς και η διάγνωση των αναπτυξιακών προοπτικών και η διατύπωση τεκμηριωμένων αναπτυξιακών κατευθύνσεων και προτάσεων.

Η συνεδρία για τα επιχειρηματικά πάρκα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και ο  πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς, κλήθηκε να καταθέσει τις εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις των Συνδέσμων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας τα παραδείγματα των ΒΙΠΕ Πατρών, Τριπόλεως και Καλαμάτας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, η θεσμοθέτηση και λειτουργία επιχειρηματικών πάρκων, μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και παράγοντας στήριξης της επιχειρηματικότητας για μια περιοχή, όμως απαιτείται μεγάλη προσοχή και σωστός σχεδιασμός στην χωροθέτηση και στους όρους λειτουργίας του. Κι αυτό γιατί, ακόμα και σήμερα το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων, εμπεριέχει κινδύνους που μπορούν να αποβούν ζημιογόνοι για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και τους φορείς που θα αναλάβουν τη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ανέφερε ως παράδειγμα το υπέρογκο κόστος διαχείρισης της ΒΙΠΕ Πατρών που ανέρχεται στα 1,6 εκ. ευρώ, έναντι κόστους 70.000 ευρώ στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, αλλά και το παράδειγμα των δύο ΒΙΠΕ Καλαμάτας, που στερούνται υποδομών, με αποτέλεσμα οι λίγες εγκατεστημένες επιχειρήσεις να επιβαρύνονται με συντριπτικά κόστη λειτουργίας.

Ο κ. Μαντάς, έθιξε ακόμα το πρόβλημα της συντήρησης των υποδομών λόγω παλαιότητας, το υψηλό κόστος αγοράς οικοπέδων και των κοινόχρηστων δαπανών, το πρόβλημα των διπλών χρεώσεων στα δημοτικά τέλη, αλλά και το ζήτημα του διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ των ΟΤΑ και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ σαν φορέας εκπροσώπησης των Συνδέσμων Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων, αν ζητηθεί, μπορεί να προσφέρει την εμπειρία του στους φορείς της Κορινθίας, στα επόμενα βήματά τους για την υλοποίηση των σχεδίων τους, για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα