Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συμμετοχή του ΣΕΒΙΠΑ σε συσκέψεις για το Ασφαλιστικό και το έργο GPP4Growth

Δημοσιεύθηκε την Σάβ, 06/03/2017 - 10:21

Στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/5/2017 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, με την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου, συμμετείχε ο ΣΕΒΙΠΑ, εκπροσωπούμενος από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Κολλιόπουλο.

Η παρέμβαση του κου. Κολλιόπουλου αφορούσε την ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, την δημιουργία κοινωνικών δομών στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών για τους εργαζόμενους και το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ, αναφερόμενος στις εισφορές των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, τόνισε ότι για ορισμένες εισοδηματικές κατηγορίες, τα ποσά που καταβάλλονται είναι υπέρογκα και δυσανάλογα ως προς το είδος και την ποιότητα των παροχών υγείας και πρόνοιας, με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, με σοβαρές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και την οικονομία.

Αναφερόμενος σε ειδικότερα θέματα που αφορούν την ΒΙΠΕ Πατρών, ο κ. Κολλιόπουλος επισήμανε στον αρμόδιο υπουργό, την έλλειψη δομών πρόνοιας για τους εργαζόμενους, ζητώντας από τον κ. Πετρόπουλο να μεριμνήσει για την δημιουργία παιδικού σταθμού, ιατρείου, γραφείου ΕΦΚΑ, κ.ά. Η δημιουργία τέτοιων δομών στη Βιομηχανική Περιοχή, αποτελεί πάγιο αίτημα του ΣΕΒΙΠΑ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, δεδομένου ότι θα εξυπηρετούσε έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και θα συνέβαλλε στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒΙΠΑ τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων πάταξης της αδήλωτης εργασίας, φαινόμενο το οποίο μεταξύ άλλων πλήττει και την υγιή επιχειρηματικότητα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ GPP 4 GROWTH

Ο ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχε την Τρίτη 30/5/2017 στην 1η Συνάντηση Ενδιαφερομένων Μερών του έργου GPP4Growth, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών, κύριος στόχος του έργου είναι η αύξηση κατά 7% του αριθμού των επιχειρήσεων στις Περιφέρειες των εταίρων του έργου, που ενσωματώνουν περιβαλλοντικά κριτήρια κατά την παραγωγή αγαθών ή/και κατά την παροχή προμηθειών, υπηρεσιών και έργων.

Εκ μέρους του ΣΕΒΙΠΑ, παρέμβαση έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Λειβαδάρος, ο οποίος τόνισε ότι στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, υπάρχουν σύγχρονοι περιβαλλοντικοί όροι για την παροχή υπηρεσιών και την κατασκευή έργων και αυτό που χρειάζεται είναι η πιστή τήρησή τους.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις εξειδικευμένων έργων/προμηθειών, ο κ. Λειβαδάρος επισήμανε ότι πρέπει να τίθενται και τα αντίστοιχα κριτήρια επιλογής, όπως ISO, πιστοποιήσεις, κ.λ.π. που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Προϋπόθεση γι΄ αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή κατάρτιση των διακηρύξεων από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να δημιουργείται ένα δίκαιο και αντικειμενικό πλαίσιο επιλογής και αναδοχής.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα