Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συνάντηση ΣΕΒΙΠΑ με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Μπαλαμπάνη

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 03/15/2017 - 10:44

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Μπαλαμπάνης, συναντήθηκε με το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Πατρών,  τη Δευτέρα 6 Μαρτίου  2017.

Η συνάντηση έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του τέως Δημαρχείου Λουσικών και σε αυτήν συμμετείχαν: ο Πρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ κ.Πέτρος Μαντάς (ΑΞΟΝΑΣ ΜΒ ΑΤΕΒΕ), ο Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ κ.Γεώργιος Κολλιόπουλος (ΠΑΒΙΠΛΑΣΤ), ο Β΄Αντιπρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ κ.Διονύσιος Αντωνόπουλος (ΜΑΧΡΩ Α.Ε.),  ο κ. Αθανάσιος Λύκας (εκπρόσωπος της εταιρείας PELCO-ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ. Δ. ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε.) και ο κ. Αριστοτέλης Παναγιωτόπουλος (εκπρόσωπος της εταιρείας ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. & ΣΙΑ Ο.Ε.), ενώ παρέστη και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ελένη Σπυράκη.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπαλαμπάνης επεσήμανε τους συστηματικούς περιβαλλοντικούς ελέγχους που γίνονται στο ΒΙΟΚΑ της ΒΙ.ΠΕ. όπως και τους περιβαλλοντικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής μετά από καταγγελίες για ρύπανση σε παρακείμενους υδάτινους αποδέκτες ή στην ατμόσφαιρα.  Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να λειτουργούν με προστασία στο περιβάλλον και να αξιοποιούν τα προγράμματα διαχείρισης της ενέργειας.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ανέφεραν την πρόθεση τους να ενημερώνουν, όποτε επισημαίνουν κάποιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, για να έχουν την άμεση συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επίλυσή του. Επίσης, αναφέρθηκαν στα λειτουργικά προβλήματα της ΒΙΠΕ, όπως ο οδικός φωτισμός, η περίφραξη και τα θέματα υγιεινής που προβληματίζουν τις επιχειρήσεις ιδίως τροφίμων και φαρμάκων, και έχουν σχέση με την αποκομιδή σκουπιδιών, τα αδέσποτα σκυλιά, την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών (ανακυκλώσιμών και μη) από διερχόμενους άσχετους με ΒΙ.ΠΕ. κτλ. Αναφέρθηκαν, επίσης, στον αθέμιτο ανταγωνισμό από επιχειρήσεις εκτός ΒΙ.ΠΕ. οι οποίες δεν τηρούν τις Περιβαλλοντικές Υποχρεώσεις τους.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα