Είσοδος

Στα 617 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα το 6μηνο

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 07/17/2018 - 11:42

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 617 εκατ. ευρώ καταγράφεται στα προσωρινά στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου, μειωμένο κατά 922 εκατ. ευρώ περίπου συγκριτικά με εκείνο που είχε δημοσιοποιηθεί στο πρώτο πεντάμηνο του έτους και μειωμένο κατά 1,66 δισ. ευρώ συγκριτικά με τα αποτελέσματα του τετραμήνου. Πάντως η κυβέρνηση κινείται εντός στόχου, καθώς για το προαναφερθέν διάστημα προβλεπόταν πρωτογενές έλλειμμα 465 εκατ. ευρώ.

Χαρίτσης: Αισιοδοξία, αλλά όχι αεροβασία και ανευθυνότητες

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 07/10/2018 - 22:01

Θετικές προοπτικές για την οικονομία, αλλά και μηνύματα προς την αγορά κα επιφύλαξε κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα για την εξωστρέφεια ο Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του 6ου αναπτυξιακού συνεδρίου της εφημερίδας "Πελοπόννησος".

Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Στα 2.300 ευρώ η μηνιαία ανάληψη

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 02/28/2018 - 22:17

Δημοσιεύθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 687, τεύχος Β’) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α’ 84) όπως ισχύει.

Σύμφωνα με την απόφαση, από 1η Μαρτίου:

Eurogroup: Σε δύο υποδόσεις τα 6,7 δισ.

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 01/22/2018 - 23:45

Σε δύο υποδόσεις θα χωριστεί η δόση των 6,7 δισ. με την πρώτη να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και τη δεύτερη, τον Απρίλιο να συνδέεται με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τι προτείνει η Κομισιόν για την εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 10/12/2017 - 10:03

Η Κομισιόν προτείνει να γίνεται σε δύο φάσεις η εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν οι συζητήσεις για την τραπεζική ένωση και να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να δημιουργηθεί μέσα στο 2018 Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων (European Deposit Insurance Scheme ή EDIS) το οποίο θα παρεμβαίνει αφού πρώτα τα εθνικά ταμεία εγγύησης καταθέσεων θα έχουν χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους τους για να διασώσουν τους καταθέτες.

Επιστροφές φόρου και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 09/01/2017 - 18:12

Εγκύκλιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής φόρου εισοδήματος σε νομικά πρόσωπα και ΦΠΑ έως 10.0000 ευρώ εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. 

Οπως αναφέρεται, η έναρξη ισχύος της εν λόγω διάταξης είναι η 1η Αυγούστου 2017, ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μόλις 60 άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα το 2011-2015

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 09/01/2017 - 18:10

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η διεθνής επενδυτική κοινότητα για τις προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο, για να εξακολουθήσει η περιοχή να προσελκύει ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της οικονομίας, της ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας.

Τι άλλαξε στα capital controls

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 09/01/2017 - 18:04

Σε εφαρμογή τίθενται σήμερα, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, τα νέα μέτρα χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών και τα ΑΤΜ των τραπεζών θα δίνουν τη δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης 1.800 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό.

Η δυνατότητα ανάληψης 1.800 ευρώ σωρευτικά ανά μήνα από την 1η Σεπτεμβρίου αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή για τους καταθέτες.

Πολιτικές και Οικονομικά Εργαλεία για την Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 05/16/2017 - 10:13

O ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχε στο συνέδριο "Πολιτικές και Οικονομικά Εργαλεία για την Ανάπτυξη στην Ελλάδα" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:  https://smf-athens.teamwork.fr/en/programme

Subscribe to Οικονομία

Ειδησεογραφία

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα